Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΛΚΔΜ




Οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό κέντρο Κοζάνης όπως και όλοι οι εργαζόμενοι γενικά δέχονται μια απίστευτη επίθεση από τις κυβερνήσεις, από τα ξένα και από ελληνικά οικονομικά συμφέροντα με αποτέλεσμα όχι μόνο να τους έχει εξαθλιώσει οικονομικά αλλά και οι εργασιακές συνθήκες να θυμίζουν μεσαίωνα ειδικότερα οι εργαζόμενοι στα ορυχεία της περιοχής έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά στην εργασία τους, ενώ η διοίκηση αδιαφορεί και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός εθελοτυφλεί.
 
Το Συνδικάτο «Εργατική Αλληλεγγύη» έχοντας σαν αρχή ότι δεν υπάρχουν δευτερεύοντα  και υποδεέστερα προβλήματα και θα πρέπει σε όλα να αναζητείτε μια λύση, ιδιαίτερα στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των εργαζομένων  απαιτείτε η δέουσα προσοχή γιατί τίποτε δεν έχει ποιο μεγάλη σημασία   από την ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι στα ορυχεία  πληρώνουμε κάθε χρόνο  βαρύ φόρο αίματος. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναζητούσαμε μια λύση για την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων και επικίνδυνων βυτίων υγρών καυσίμων στο ΛΚΔΜ αλλά βρίσκαμε ανυπέρβλητα εμπόδια μπροστά μας ενώ με παλαιότερες κινητοποιήσεις (με την στήριξη του Συνδικάτου μας) των συναδέλφων οδηγών που χειρίζονται τα συγκεκριμένα οχήματα είχαμε καταφέρει να πιέσουμε την διοίκηση της επιχείρησης  ώστε να προβεί στην παραγγελία και αγορά νέων βυτίων, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αδιαφορία και την ανικανότητα  της διοίκησης να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις τα παιχνίδια  και τις ορέξεις των προμηθευτών και εργολάβων που αναμείχτηκαν σε αυτήν την αγορά.
Το συνδικάτο επιμένοντας στο θέμα ως την τελική λύση, προχώρησε στις εξής δράσεις:

1. Μαζί με τους συναδέλφους οδηγούς την Πέμπτη 1 Αυγούστου  ακινητοποίησε τα ακατάλληλα βυτία. 
 2.Κοινοποίησε εκ νέου το πρόβλημα στην Επιθεώρηση Μεταλλείων, στην διοίκηση των Ορυχείων και της ΔΕΗ στην ΓΕΝΟΠ και στο Εργατικό Κέντρο.

Μετά από την συνάντηση με την διοίκηση του Ν. Πεδίου μας δόθηκε έγγραφη διαβεβαίωση από την εταιρία που ανέλαβε την προμήθεια των βυτίων με συγκεκριμένη  τελική ημερομηνία παραλαβής των οχημάτων την 3 Σεπτεμβρίου 2013. Οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται με τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων οδηγών και θα συνεχιστούν μετά τις 3/9/13 αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: