Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εγγραφές μαθητών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης



Από 01 ως 10 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης. Το Ελεύθερο Σχολείο προσφέρει δωρεάν στους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, στήριξη στα μαθήματα της Γλωσσικής διδασκαλίας (Αρχαία, Νέα), των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Αγγλικής Γλώσσας και της χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Παράλληλα, τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, πραγματοποιούν επισκέψεις σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, παίζουν, συμμετέχουν και δημιουργούν.
 

Στόχος, η απρόσκοπτη εξέλιξη των ικανοτήτων του κάθε παιδιού και η δημιουργία μιας ανοιχτής δομής που θα ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση, την κριτική ικανότητα και την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών. Η μάθηση στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ είναι διασκεδαστική με απώτερο σκοπό την εμπειρία μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας, την πίστη στην ισότητα και όχι την παπαγαλία και τη βαθμοθηρία.
Στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης μπορούν να εγγραφούν μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες της σχολικής φοίτησης των παιδιών τους είτε γιατί είναι άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες κ.α.
Για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον πεζόδρομο της οδού Αμύντα, να τηλεφωνούν στο 2461049799, να στέλνουν e-mail στο: infokoz@arsis.gr, να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο: www.arsiskozanis.blogspot.gr ή την ιστοσελίδα www.facebook.com/Arsis.Kozanis.
Σήμερα, είναι σημαντικότερο από ποτέ να απελευθερώσουμε τη δυναμική της δημιουργικότητας μας και να προσπαθήσουμε στο τώρα και στο εδώ να χτίσουμε διαδικασίες μάθησης, όπου η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η ισότητα θα αποκτούν υπόσταση καθημερινά στην πράξη και στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: