Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο τύπου Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κοζάνης

Την Τετάρτη 16/10/13 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή Συνέλευση πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και πολιτών Κοζάνης.
Το Συντονιστικό διευρύνθηκε με τη συμμετοχή τεσσάρων ακόμα Σωματείων (Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωματείο εργαζομένων υπαλλήλων επιχειρήσεων Δήμου Κοζάνης, Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ).
 
Στη Συνέλευση που συμμετείχαν εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι και άλλοι πολίτες της περιοχής, συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία του Συντονιστικού, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα και στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα:
-Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι οι αγωνιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο λίγο χρόνο ζωής του Συντονιστικού (πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο, αντιφασιστική συγκέντρωση, συναυλίες) στηρίχτηκαν με τη συμμετοχή μεγάλης μερίδα των πολιτών της περιοχής, που δείχνει ότι αναζητούν και εμπιστεύονται ένα ανεξάρτητο αγωνιστικό κίνημα της βάσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.
-Η μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους και ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού συνεχίζεται και ας προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι δεν εξαθλιωνόμαστε διότι έχουμε «πρωτογενές πλεόνασμα»….
Με βάση αυτά αποφασίστηκαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις:
· Για την υγεία: Να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις μονάδων και κλινικών, να απαιτήσουμε δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όλων των πολιτών και ειδικά των ανασφάλιστων, καμιά απόλυση, προσλήψεις ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού).
· Όχι στο κλείσιμο σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών και γενικότερα ενάντια στην αντιδραστική, ταξική «μεταρρύθμιση» που επιχειρείται στην εκπαίδευση.
· Συμπαράσταση στους Εργαζόμενους στην ΕΡΤ που αγωνίζονται χωρίς μισθούς πάνω από τέσσερις μήνες κρατώντας στα χέρια τους την πραγματική δημόσια Ραδιοτηλεόραση ενημερώνοντας αντικειμενικά το λαό της χώρας και ειδικότερα την απαξιωμένη από την κυβέρνηση επαρχία.
· Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων στη μάχη της υπογραφής αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα που τις καταργεί και μας επιστρέφει στις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όλους τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετέχουν στις συνελεύσεις, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στις άλλες εκδηλώσεις του Συντονιστικού πρωτοβάθμιων Συνδικάτων και σε κάθε κοινωνική και εργατική εκδήλωση.
Η επόμενη συνέλευση έχει προσδιοριστεί για τις 30 Οκτώβρη στις 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με θέμα την συγκεκριμενοποίηση δράσεων για την άμεση ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών εξαθλίωσης και την προάσπιση των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, ενέργεια, μεταφορές, νερό).