Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κύριε Σαμαρά, αν έχετε κότσια κάντε εκλογές

Εν όψει άλλης μιας έλευσης της τρόικας και της επιβολής νέων ακόμη πιο σκληρών μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά. Διαρροές και πληροφορίες, δημοσιεύματα και αρθρογραφία αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δήθεν "εκπέμπει" μηνύματα στους δανειστές ότι δεν μπορεί να περάσει άλλα μέτρα και απειλεί... δήθεν με εκλογές.

Στην πραγματικότητα αυτή η "απειλή", "η απειλή των εκλογών", στρέφεται εναντίον της γερμανόφιλης υποτελούς και ακροδεξιάς κυβέρνησης που έχει ως επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά και των υπερεθνικών πολιτικών και οικονομικών κέντρων που απομυζούν τον δημόσιο πλούτου και εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό. Από πότε η άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος, που θα απαλλάξει τον λαό μας από τη μη κοινωνικά και λαϊκά νομιμοποιημένη κυβέρνηση Σαμαρά είναι "απειλή";  Για τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποφέρει από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά και για την κοινωνία που κινδυνεύει από τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα μίσους και τις κραυγές του Μεγάρου Μαξίμου και της παρεούλας που κατοικοεδρεύει εκεί, οι εκλογές θα αποτελέσουν λύτρωση και σημείο επανεκκίνησης για τη διάσωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια λένε ότι "Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους να δείξουν αλληλεγγύη". Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ο ίδιος δεν δείχνει αλληλεγγύη στον λαό του; Είναι δυνατόν να πιστέψει τον πρωθυπουργό, ο οποίος άλλα έλεγε πριν από τις εκλογές του 2012 και άλλα έπραξε μετά; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι δήθεν η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με την τρόικα, όταν κάθε φορά που πρόκειται να επιβάλλει καθ΄υπόδειξη των δανειστών νέα μέτρα παίζει την ίδια κακοστημένη παράσταση, το ίδιο θέατρο; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που υποστηρίζει πως αν επιβληθούν νέα μέτρα θα προκηρυχθούν εκλογές, όταν ήταν ο ίδιος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό υποστήριζε δημοσίως ότι η επιβολή των σκληρών μέτρων ήταν επιλογή της κυβέρνησης και ότι το κόμμα Σαμαρά και η κυβέρνησή του χρησιμοποίησαν "τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας και της δόσης ως δικαιολογία" (Δείτε ΕΔΩ). Είναι δυνατόν να πιστέψει έστω και ένας Έλληνας, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο θαυμαστής του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένας εκ των υπευθύνων της οικονομικής καταστροφής της χώρας, θα συγκρουστεί με την τρόικα, όταν τρέμει σαν το ψάρι κάθε φορά που δέχεται τηλέφωνο από το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη. 

Ήδη ο Τόμας Βίζερ ζήτησε από Σαμαρά και Στουρνάρα νέα μέτρα μέχρι τον Δεκέμβριο για χρηματοδοτικό κενό 6 δισ. το 2014. Την ίδια στιγμή γνωστοποιείται το σχέδιο του γερμανικού υπ. Οικονομικών για δημοσιονομικό κενό 4 δισ. το 2013 και δανειακές ανάγκες 10 δισ. μέχρι το 2016. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί κλίμα "αντάρτικου" στις κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει περιθώριο για την λήψη νέων μέτρων. Με λίγα λόγια το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο για τη συγκυβέρνηση. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση ας αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια, τώρα που δεν τους έχει "βγει" η "θεωρία των δύο άκρων" την οποία καταδικάζει ο ελληνικός λαός. Στην πραγματικότητα τρέμουν τις εκλογές διότι το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό σε βάρος τους και θα στείλει μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός θέλει εκλογές για να τους τοποθετήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ότι ο ελληνικός λαός στενάζει και δεν αντέχει άλλο την πολιτική που του επιβάλλουν και τον αυταρχισμό της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά. Αν ο πρωθυπουργός έχει κότσια ας προσφύγει στις κάλπες... Είναι η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στη χώρα.

από το Periodista