Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι,
Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες , γυναίκες νέοι και νέες
Σε συνεδρίαση του το Δ.Σ του Σ.Ε.Ε.ΕΝ στις 13/1/2013 αποφάσισε να απαντήσει με απεργία στα σχέδια πώλησης του ΑΔΜΗΕ την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Είναι το ελάχιστό που μπορούμε να κάνουμε μπροστά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ , που ξεκινάει με τον ΑΔΜΗΕ, ακολουθεί με την παραχώρηση σε ιδιώτη της «μικρής ΔΕΗ» και θα συνεχίσει με την παραχώρηση ακόμα 17% από ότι απομείνει σε δημόσιο έλεγχο.
 
Οι εξελίξεις αυτές προδιαγράφουν μια κόλαση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος.
Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του αγώνα. Η μάχη για τον ΑΔΜΗΕ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτόν. Αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μιας και είναι αυτοί που μαζί με τους εργαζόμενους θα κληθούν να πληρώσουν τις αρνητικές συνέπειες.
Σε καλούμε να δώσεις τη μάχη στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις μας είναι οι μόνες που σου είπαν την αλήθεια για τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και επιβεβαιωθήκαμε. Μην εμπιστεύεσαι  τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές, είναι υποκριτές έβαλαν την υπογραφή τους στον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ για να πωληθεί πιο εύκολα και τώρα δηλώνουν ενάντια στην πώληση. Σε πρόδωσαν και θα σε ξαναπροδώσουν. Γύρνα την πλάτη στους «αντιμνημονιακούς» που προσκυνούν την Ε.Ε και υποκριτικά κλαίνε για τις συνέπειες των οδηγιών της.
Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες με βάση το παρακάτω πλαίσιο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Þ           Όχι στην πώληση του ΑΔΜΗΕ. Όχι στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Þ           Προκήρυξη μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας.
Þ           Να σταματήσει τώρα το δουλεμπόριο στις εργολαβίες της ΔΕΗ.
Þ           Καμία μείωση μισθών. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν την κρίση. 
Þ           Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας μέσα στον οποίο θα εντάσσεται και ο ΑΔΜΗΕ και στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.ΕΝ
Την προηγούμενη μέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής: Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας στις 19:00μ.μ
Την μέρα της κατάθεσης : Περιφρούρηση της απεργίας στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς και 10:30 συγκέντρωση στον πεζόδρομο Κοζάνης.