Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Χαιρετισμός Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, στο συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδας για την πώληση του ΑΔΜΗΕ



Φίλες και φίλοι,
Η μάχη που δίνετε και δίνουμε για την αποτροπή του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ είναι αγώνας που αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού. Μάχη που αφορά το μέλλον της κοινωνίας, των παιδιών μας και της οικονομίας του τόπου.
Η συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα , επί του απαράδεκτου νομοσχεδίου στη Βουλή, δεν μου επέτρεψε να είμαι σήμερα εκεί μαζί σας.
Ο αγώνας όμως είναι πολυεπίπεδος. Και από την πλευρά μου και την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα κι έξω από τη Βουλή για να αποτραπεί η εκποίηση της εταιρείας.
 
 Ο ΑΔΜΗΕ δεν αποτελεί μια οποιαδήποτε τυχαία επιχείρηση της χώρας.
-Αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού ρεύματος του τόπου μας.
-Αποτελεί εθνική υποδομή για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
-Αποτελεί την εγγύηση για κάθε παραγωγική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη της οικονομικής ζωής της πατρίδας μας. 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό, δεν ήταν και δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν, για να συμπεριφέρεται με όρους και κανόνες της αγοράς. Για μας ο δημόσιος έλεγχος είναι απαραίτητος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το σύνολο των ενεργειακών πόρων της χώρας, καθώς και το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας είναι εθνική κληρονομιά, δεν είναι εμπορεύσιμο και μεταβιβάσιμο προϊόν. Ως εκ τούτου, καμιά μεταβίβαση δεν αναγνωρίζουμε.
Να είστε λοιπόν βέβαιοι ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.
                         Καλό Αγώνα!