Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συμμετέχουμε στην απεργία των πρωτοβάθμιων Συνδικάτων της ΔΕΗ



Έναρξη απεργίας την Τρίτη 28/1/2014
Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα την Τρίτη 28/1/2014
ώρα  5.30 μμ, ώρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε:
Ενάντια στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ
Ενάντια στο Ξεπούλημα της Χώρας
Ενάντια στην (Ν)τροπολογία-ταφόπλακα του ασφαλιστικού μας
 
Συναδέλφισσες –συνάδελφοι
Αύριο Τρίτη 28/1/2014 έρχεται στην ολομέλεια της βουλής για ψήφιση το νομοσχέδιο που ξεπουλάει τα δίκτυα υψηλής Τάσης της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) και εντός του έτους αρχίζει το ξεπούλημα και της παραγωγής (ΑΗΣ-Ορυχεία-υδροηλεκτρικά κλπ.
Μαζί με το νομοσχέδιο κατατέθηκε και τροπολογία της «τελευταίας στιγμής» που ερμηνεύει διαφορετικά τον νόμο 2773/99 (νόμος ξεπουλήματος και όχι όπως αποδεικνύεται «οριστικής λύσης του ασφαλιστικού μας») και τερματίζει τις σχέσεις της ΔΕΗ με το ασφαλιστικό των εργαζομένων προφανώς για να μην υπάρχουν περιουσιακές διεκδικήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων αφού το καταγραμμένο και επικαιροποιημένο αποθεματικό του ασφαλιστικού μας ανέρχεται σήμερα στα 11,9 δις ευρώ.
Είναι εγκληματική η εικοσαετής και πλέον μεθόδευση απαξίωσης και ξεπουλήματος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι έγκλημα ενάντια στον Ελληνικό λαό η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος που είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα κοινωνικά αγαθά του ανθρώπου.
Έχουν εγκληματικές ευθύνες οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΣΑΔ γιατί συναίνεσαν στις βασικές επιλογές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Έχουμε τεράστιες ευθύνες ακόμα κι όσοι δεν συναινέσαμε και αγωνιστήκαμε ενάντια σ αυτές τις επιλογές όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε ευθύνες γιατί δεν καταφέραμε να πείσουμε τους εργαζόμενους για το εύρος του ξεπουλήματος και το δίκαιο της γραμμής και των θέσεων μας έτσι ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός και να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.
Αυτές οι ευθύνες θα καταλογιστούν σε όλους ανάλογα με το μέγεθος και τη συμμετοχή του καθενός. Το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες στην ταξική ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ αλλά και ολόκληρης της Χώρας!
Τώρα όμως είμαστε στη μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί για να μην περάσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ για να μην περάσει ο αφανισμός μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. 

Το γραφείο Τύπου
Κοζάνη 27/1/2014