Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ



Ø Το συνδικάτο «Εργατική Αλληλεγγύη» συμπαραστέκεται στους απεργούς – εργαζομένους της Κόκα Κόλα στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απολύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων παραγωγής που αποφάσισαν τα αφεντικά της πολυεθνικής εταιρίας, για να τις μεταφέρει σε γειτονική χώρα για μεγαλύτερα κέρδη.
 
Ø  Καταδικάζουμε την καταστολή και την σύλληψη των απεργών από την αστυνομία στην πόλη της Κοζάνης με την υπόδειξη ανθρώπου της δημοτικής αρχής. Οι  εργαζόμενοι απεργοί της κόκα κόλα βρέθηκαν στην πόλη της Κοζάνης και αφισοκολλούσαν για να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους λόγους της απεργίας τους, όπως έκαναν και σε πολλές άλλες πόλεις
Με την πράξη του αυτή ο συγκεκριμένος (τοπικός άρχοντας) προσβάλει όλη την τοπική κοινωνία  γιατί η Κοζάνη είναι  μοναδική πόλη που οι απεργοί είχαν αυτή την αντιμετώπιση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι της δημοτικής αρχής συμμετέχουν με τέτοιο αήθη τρόπο στις κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά των εργατικών αγώνων από την αστυνομία στην πόλη μας, το έχουν ξανακάνει, (διαδηλώσεις στις παρελάσεις κ.α) δίνοντας έτσι τα διαπιστευτήριά τους στις δουλικές ελληνικές κυβερνήσεις και στην εργοδοσία.
Το διεθνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, σε συνεργασία με το εγχώριο προσπαθεί να ολοκληρώσει την επίθεση στον εργαζόμενο λαό και να φορτώσει όλα τα βάρη της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν στις πλάτες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων για να συνεχίσουν να αποκομίζουν ακόμα ποιο αμύθητα κέρδη. Σ’ αυτή τους την επίθεση χρησιμοποιούν όλο το πολιτικό προσωπικό που διαθέτουν.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα ενωμένο μπορεί και πρέπει να τους σταματήσει με εργατικό-λαϊκό ξεσηκωμό
Σ’ αυτόν τον αγώνα το συνδικάτο Εργατική Αλληλεγγύη με όποιες δυνάμεις διαθέτει θα είναι πάρων.