Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη των αντιφασιστών στην Κοζάνη



Την Τρίτη 28/1/14 δικάζονται 3 από τους 13 πολίτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κοζάνη στις 20/9, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Η δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής, με θύμα της τον Παύλο Φύσσα, ξεσήκωσε θύελλα αντιφασιστικών διαμαρτυριών και διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σημειώθηκαν και στην ΠΕ Κοζάνης.
Η προγραμματισμένη συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων στην Κοζάνη, αντιμετωπίστηκε βίαια από την αστυνομία που εξαπέλυσε επίθεση στους ειρηνικούς διαδηλωτές και προχώρησε σε στοχοποιημένες συλλήψεις.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσα από τους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ δεν ήταν η πρώτη. Ήταν όμως αυτή που ξεσήκωσε την κατακραυγή στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας για την σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης των Μνημονίων απέναντι στη Ναζιστική συμμορία. Η κοινωνία απαιτεί να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη, να εξαρθρωθεί η εγκληματική δράση της ΧΑ, να εκκαθαριστούν οι φασιστικοί θύλακες στο στρατό και την αστυνομία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει επανειλημμένα τις θέσεις του γι’ αυτήν την εγκληματική οργάνωση που σπέρνει το μίσος και το δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία, καλώντας τον λαό να σταθεί απέναντι στη φασιστική απειλή και να απομονώσει τα νεοναζιστικά μορφώματα,
Ο φασισμός θα επιστρέψει μια και καλή στο περιθώριο και στο σκοτάδι όπου ανήκει, όταν μπει τέλος στη μνημονική εξαθλίωση, όταν η ελληνική κοινωνία ξαναβρεί την αξιοπρέπεια της και αποκτήσει και πάλι ελπίδα. Γι αυτό ο αγώνας για απομόνωση του φασισμού και ο αγώνας για την απαλλαγή της Ελλάδας από το Μνημόνιο είναι ο ίδιος αγώνας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δικαζόμενους αντιφασίστες αγωνιστές και καλούμε όλο τον λαό να σταθεί ανάχωμα στη φασιστική απειλή και τον εκφασισμό της καθημερινότητας, αναπτύσσοντας ένα ειρηνικό, μαζικό, δημοκρατικό και αντιφασιστικό κίνημα με μαζική παρουσία και δράση εκεί που χτυπάει η κρίση και η απελπισία. Στις γειτονιές της ανεργίας και της  απόγνωσης, στα σχολεία και τα νοσοκομεία, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με την οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Με εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης. Με απελευθέρωση των συνειδήσεων από το σκοτάδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με απελευθέρωση των ανθρώπων και της φύσης από κάθε είδους δεσμά. Με την αταλάντευτη υπεράσπιση της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης