Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟ 25Ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.



Συνάδελφοι,ισσες,
 Στις 8-9/2/2014 πραγματοποιήθηκε το 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Ε.Κ.Π. Κύριο χαρακτηριστικό του ήταν, για μια ακόμα φορά, τα έντονα εκφυλιστικά φαινόμενα καθ’όλη τη διάρκεια του.
Όσον αφορά τις διαδικασίες της πρώτης μέρας έγιναν με άδεια την αίθουσα και ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης, ήταν μακριά από τα προβλήματα τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των εργαζομένων.
 
Η μόνη δύναμη που με συνέπεια και συγκρότηση ανέδειξε τα προβλήματα που ταλανίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ήταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Όσον αφορά  τις εκλογές για ανάδειξη του νέου Δ.Σ έχουμε να δηλώσουμε:
Ο συσχετισμός που αναδείχτηκε αντανακλούσε την βιομηχανία παραγωγής συνέδρων τα τελευταία 3 χρόνια. Για παράδειγμα η νομιμοποίηση 10 συνέδρων του Συνδικάτου Μετάλλου Ιδιωτικού τομέα και ΔΕΚΟ Δ.Μ, που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έθεσαν σε ψηφοφορία, την στιγμή που οι αντιπρόσωποι του σωματείου αυτού στο συνέδριο της ΠΟΕΜ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία νομιμοποίησης , αποδεικνύοντας το μέγεθος της νοθείας. (Για την ιστορία  σε αυτό το σωματείο ψήφισαν 485 για Δ.Σ και 485 για Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία).
Πρέπει να δημιουργήσει προβληματισμό ότι οι συνάδελφοι σύνεδροι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ δίνοντας της αυτοδυναμία, αλλά και το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ την στιγμή που η εργατική τάξη δέχεται ανελέητη  επίθεση στα δικαιώματα της με στήριξη του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Συνάδελφοι, ισσες,
          Με βάση τα παραπάνω οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο δήθεν αντιπροσωπευτικό προεδρείο που μοίρασε η ΠΑΣΚΕ. Πάγια θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, όμως εμείς δεν αναγνωρίζουμε την αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ που αποτελεί προϊόν  της βιομηχανίας παραγωγής συνέδρων όπως αναφέρουμε παραπάνω. (σε τουλάχιστον 10 από τα 23 σωματεία μέλη του Ε.Κ που δεν έχουν καμία παρουσία, δράση κτλ).
          Έχουμε γνώση ότι με αυτούς τους συσχετισμούς δυσκολεύει η μάχη για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Παρόλα αυτά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα, με τη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι, έχοντας υπόψη τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Την πώληση  σταθμών και ορυχείων, τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της υγείας και παιδείας κ.α.