Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ληστεύουν το ΕΦΑΠΑΞ των εργαζομένων




ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μέχρι στιγμής έχουν κλέψει πάνω από το 50% του ΕΦΑΠΑΞ

Σε νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά η κυβέρνηση, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.
Με την συγκεκριμένη απόφαση το ΕΦΑΠΑΞ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο εξής θα εξαρτάται από τα έσοδα του κάθε ταμείου και τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται.

Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ κατά πώς βολεύει τον κλέφτη.

Έτσι, ενώ ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις εισφορές του στο Ταμείο, όχι μόνο δεν δίνεται η παραμικρή εγγύηση για το ύψος του ΕΦΑΠΑΞ που θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αλλά υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ, να του κλέψουν όλες τις κρατήσεις¸ υλοποιώντας ντιρεκτίβες και αποφάσεις της ΕΕ και της Τρόικα.

Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και οποιοσδήποτε δανεισμός των Ταμείων του ΕΦΑΠΑΞ. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων, όπως λέει ψέματα ότι θα αυξήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων από το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, δεδομένου ότι οι συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις έως και 40%, ενώ οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι της τάξης των 2% - 3% κι αυτές αν τις δώσει.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει χέρι στο ΕΦΑΠΑΞ. Είναι αποκλειστικά κι εξ ολοκλήρου χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις των εργαζομένων.

Πρόκειται για καθαρή ληστεία, της δουλειάς, του ιδρώτα, των κρατήσεων των εργαζομένων, ληστεία που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά (φθινόπωρο 2011, Δεκέμβρης 2012, Φλεβάρης 2014).

Επιπλέον, η κυβέρνηση με τη νέα υπουργική απόφαση για το ΕΦΑΠΑΞ χωρίζει τους ασφαλισμένους σε δύο κατηγορίες: σ’ αυτούς που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 31/8/2013, των οποίων το ΕΦΑΠΑΞ υπολογίζεται σύμφωνα με τα ισχύοντα καταστατικά του Ταμείου, που ανήκουν και σε αυτούς που συνταξιοδοτούνται μετά την 1/9/2013 και θα εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού.

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ – Τρόικα – ΔΝΤ βουλιάζουν τα Ταμεία, ληστεύουν το ΕΦΑΠΑΞ, κι ολ’ αυτά για να βγει αλώβητο από την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα και απάντηση.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια Σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα, ν’ απαιτήσουν:

·         Εδώ και τώρα όλο το ΕΦΑΠΑΞ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.  

·         Εδώ και τώρα αύξηση της κύριας κι επικουρικής σύνταξης. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.


Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν όλους τους εργαζόμενους στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές να καταδικάσουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα κόμματά της που στηρίζουν την στρατηγική της «ανταγωνιστικότητας και της υγιούς επιχειρηματικότητας», την πολιτική που ληστεύει το ΕΦΑΠΑΞ, τσακίζει τις συντάξεις, που σπέρνει την φτώχεια και την εξαθλίωση στον εργαζόμενο λαό.



Κανένας μόνος του!

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.