Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΙΚΑ).Ούτε στιγμή να μην επιτρέψουμε να μείνουν κλειστά.




Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών ξεσηκωθείτε!
Τώρα, χωρίς να αφήσουμε ούτε ένα λεπτό να πάει  χαμένο, το κάθε σωματείο, Εργατικό κέντρο, ομοσπονδία, λαϊκή επιτροπή, οι επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, να οργανώσουν άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να σταματήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου. 
 

Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΙΚΑ).Ούτε στιγμή να μην επιτρέψουμε να μείνουν κλειστά.                                                                                              
Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, πότε να ξαναξεκινήσουνε την λειτουργία τους τα πολυατρεία. Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν η κυβέρνηση, δεν θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά.
 Οι τσέπες μας είναι άδειες για να τρέχουμε να βρούμε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουμε ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση 10€.Δεν αντέχουμε την ταλαιπωρία να τρέχουμε  να βρούμε ποιος συμβεβλημένος γιατρός δεν θα έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα για να μας δεχτεί να τον επισκεφτούμε.
Δεν αντέχει να περιμένει ο άρρωστος  να τον δεί  ο γιατρός μετά από ένα μήνα και βάλε και να εξαναγκάζεται να πληρώνει την επίσκεψη από τη τσέπη του. Δεν αντέχουμε να ψάχνουμε να βρούμε γιατρό που δεν έχει πιάσει το μηνιαίο πλαφόν  στη συνταγογράφιση των φαρμάκων για να μπορεί να συνταγογραφήσει.
Δεν ανεχόμαστε να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες από την αρρώστια μας. Για τα δικά τους κέρδη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση, αυξάνουν τις παροχές υγείας και τα φάρμακα, που πληρώνουμε από τη τσέπη μας. Αύριο, με την εφαρμογή του νέου νόμου θα πληρώνουμε ακόμα περισσότερα, αν δεν τους σταματήσουμε.Να  πάψουμε να ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα  έχουμε ήδη πληρώσει!  Μας ληστεύει το κράτος και η εργοδοσία στους τόπους  δουλειάς, μας ληστεύει ξανά  με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφει  ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, παρά ένα «βασικό πακέτο παροχών» που δεν φτάνει ούτε για ζήτω, που  γίνεται  όλο  και  πιο  φτωχό.
Σήμερα Δευτέρα 17/2, πραγματοποιήθηκε,  παράσταση διαμαρτυρίας από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της Κοινωνικής Συμμαχίας στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Κοζάνης(πρώην ΙΚΑ). Το νέο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που ψηφίστηκε πρόσφατα και μπαίνει σε εφαρμογή υποβαθμίζει περαιτέρω τις υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας, στρώνει το έδαφος για την πλήρη εμπορευματοποίησή τους. Τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα ενταχθούν σταδιακά στις αντίστοιχες ΥΠΕ και οι εργαζόμενοι υγειονομικοί θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας- απολύσεων. Η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες υγείας, επιδεινώνει συνολικά την υγεία του λαού.
Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής, τις ενώσεις της εργατικής τάξης, τους συλλόγους των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων,  των γυναικών, τους νέους και τις νέες να καταδικάσουν το αντιλαϊκό σχέδιο αναδιάρθρωσης του συστήματος Υγείας. Κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τη δράση μας με όλους τους αγωνιστικούς φορείς.
Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ.         
Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων.
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων.
Όλα τα πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν  24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα υγείας με  έμφαση της λειτουργίας τους  στη πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσης των ασθενειών.
Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς πληρώνουμε τη «νύφη».
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν   σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία!
                                                                                   

Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ.
17/2/14