Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η Κ.Ο. Σερβίων ΚΚΕ για το Ολοκαύτωμα του 1943



 Η Κομματική Οργάνωση Σερβίων του ΚΚΕ, και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερβίων, στα πλαίσια του εορτασμού του Ολοκαυτώματος των Σερβίων, διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση μνήμης και τιμής, την Κυριακή 16 Μάρτη 2014, στις 11:00 π.μ, στην Αίθουσα του Δημαρχείου Σερβίων.
Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Σερβίων από τους Ιταλούς κατακτητές. 
 
Όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν και γίνονται σοβαρές προσπάθειες από τις κυβερνήσεις, αλλά και τοπικούς παράγοντες, για να αποχρωματίσουν την εθνική αντίσταση. Αυτό εκφράζεται με γενικές αναφορές στην αντίσταση που έκανε μόνος τους ο λαός σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στο ΕΑΜ, τα περί εθνικής ομοψυχίας, κλπ. Όμως η πραγματική αλήθεια τους διαψεύδει, γιατί είναι καθοριστικός ο ρόλος του ΚΚΕ στην συγκρότηση και διεξαγωγή του αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περιοχή, που με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, οργάνωσαν και καθοδήγησαν τον αγώνα του λαού των Σερβίων και των περιχώρων του ενάντια στους ξένους κατακτητές, για την απελευθέρωση και για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας. Η δράση των κομμουνιστών ήταν αυτή που ενέπνεε, που έδινε νόημα στον αγώνα, που καλλιεργούσε το μαζικό λαϊκό ηρωισμό.        
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πιστεύουμε ότι η ΕΑΜική Αντίσταση με τα μεγαλειώδη επιτεύγματά της δεν είναι μόνο ιστορική μνήμη, αλλά πριν απ' όλα ανεξάντλητη ιστορική πείρα, απ' όπου το μαζικό λαϊκό κίνημα άντλησε, αντλεί και θα αντλεί, πολύτιμα διδάγματα για τους σημερινούς και τους αυριανούς αγώνες του. Οι νέοι αγωνιστές παίρνουν τη σκυτάλη από τις παλιότερες γενιές και συνεχίζουν τον αγώνα για την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό.
Στις σημερινές συνθήκες το ΚΚΕ έχει συλλογικά επεξεργασμένο πρόγραμμα το οποίο αξιοποιεί την πείρα από την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, η οποία δείχνει ότι παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, παλεύει με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, την αντιπαράθεση του με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Παλεύει για να λυθούν λαϊκά προβλήματα όπως: αυξήσεις μισθών, συντάξεων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, διεκδικεί το δικαίωμα στη λαϊκή στέγη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υγεία – πρόνοια, φθηνά και ποιοτικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, δωρεάν πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, για την ισοτιμία και την χειραφέτηση της γυναίκας, για την προστασία των ανέργων, τη μετακίνηση – στέγαση – σίτιση των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, τις άμεσες ανάγκες των νέων ζευγαριών.    
Το δυνάμωμα το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να εμπνεύσει και να αναζωογονήσει το επαναστατικό εργατικό κίνημα, μπορεί να συμβάλει στο συσχετισμό δύναμης υπέρ του λαού, για το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές και πολιτικές αλλαγές.
Το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, ενταγμένη στον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, στο δρόμο μιας πραγματικής διεξόδου για το λαό, μακριά από την οικονομική κρίση και τους πολέμους.
 
Όλοι στην εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για το Ολοκαύτωμα των Σερβίων.
Κυριακή 16 Μάρτη 2014. στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα του Δημαρχείου Σερβίων