Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΑΦΙΔΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ο δήμος Εορδαίας μας εκπλήσσει καθημερινά ολοένα και περισσότερο…
Αρκεί μια απλή επίσκεψη στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», προκειμένου κάποιος να αντλήσει όλες εκείνες τις πληροφορίες που δείχνουν ότι η κ. Βρυζίδου βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση ¨εργασιών¨…
Σκεφτείτε ότι η κυρία Δήμαρχος, «νομότυπα» βέβαια, μέσα σε μόλις 20 ημέρες (και όχι τυχαίες ημέρες αλλά ημέρες προεκλογικής περιόδου) ανέθεσε απευθείας σε προμήθειες και υπηρεσίες περίπου το ποσό των 100.000 ευρώ!
 
Αναρωτιόμαστε αν αυτός ο οργασμός εργασίας και αναθέσεων ήταν η καθημερινότητα της ως δημάρχου Εορδαίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Η κυρία δήμαρχος εγκρίνει και αναθέτει απευθείας την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΩΡ6-Μ6Ρ), όχι για τις ανάγκες του δήμου αλλά για τις ανάγκες του γραφείου της ως δήμαρχου, ενώ λίγες μέρες πριν έχει αναθέσει σε δυο διαφορετικούς προμηθευτές συνολικά το ποσό των 16000€ για γραφική υλη και φωτοτυπίες (ΑΔΑ: ΒΙΗ3ΩΡ6-Θ57, ΑΔΑ: ΒΙΗ3ΩΡ6-ΝΘΣ, ). Επίσης, παρά το γεγονός ότι επίσημα η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, τον Απρίλιο προμηθευόμαστε ως δήμος εξοπλισμό για παιδικές χαρές (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΩΡ6-ΖΧΩ, ΑΔΑ: ΒΙΗΝΩΡ6-902 ) ή ακόμη καλύτερα προετοιμαζόμαστε για την εμποροπανήγυρη του 2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΩΡ6-ΕΝΖ)
Αυτό θα πει προγραμματισμός 5 μήνες πριν το πανηγύρι και 1 μήνα πριν τις εκλογές!!! Ταυτόχρονα, επειδή το αίσθημα των πολιτών για τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου μας πρέπει ενόψει εκλογών να ενισχυθεί, με απευθείας ανάθεση και πάλι αγοράζουμε και μερικούς κάδους σκουπιδιών, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια ενιαία καταγραφή των αναγκών του δήμου μας και της ευρύτερης διοικητικής μας περιφέρειας
Επιπλέον, τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων ως δήμαρχος θυμάται ότι η ΑΕΒΑΛ (πάντα σε προεκλογική περίοδο ) δε φυλάσσεται και «επιμελείται» και αυτού του θέματος ( ΑΔΑ: ΒΙΗ2ΩΡ6-ΨΨΖ)
Αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε να προκηρύσσονται σε πιο σύντομα χρονικά διαστήματα εκλογές, μήπως και έτσι αναβαθμιστεί το επίπεδο της ζωής των συνδημοτών μας… Επίσης, αποφάσεις που πάρθηκαν πριν μήνες, εκτελούνται προεκλογικά.. προφανώς να ενισχυθεί το αίσθημα ευγνωμοσύνης των ευεργετημένων στην κατάλληλη χρονική στιγμή των εκλογών…
Στον τομέα της καθαριότητας, δεκάδες αποφάσεις αγορών από διαφορετικούς προμηθευτές. ..έλλειψη προγραμματισμού για προμήθειες μεγάλης ποσότητας με καλύτερες τιμές;
Στήριξη δοκιμαζόμενων επιχειρήσεων της τοπικής κοινωνίας; Η μήπως ευεργεσία με αντάλλαγμα;
Ως προς τις προσλήψεις δίμηνης απασχόλησης, η απόφαση (ΒΙΞΠΩΡ6-ΠΣ2) αφορά σε 40 άτομα, που απασχολούνται από 18/3/14 μέχρι 17/5/14, παραμονή εκλογών.
Για να μην ξεχνούν οι προσληφθέντες και να βοηθήσουν με την υποψηφιότητά τους την ευεργέτιδα δήμαρχο;
Είναι το ίδιο πρόσωπο ο Β.Γ του Β, που προσλήφθηκε και εργάζεται ήδη, με τον υποψήφιο στο συνδυασμό της Δημάρχου;
Ακόμη κι αν δεν εμπίπτει η ανωτέρω υποψηφιότητα στην περίπτωση του ασυμβίβαστου που προβλέπει ο νόμος, είναι ηθικό το ζήτημα.
Και είμαστε ακόμη στην κορυφή του παγόβουνου.
Όσο μελετάμε την «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» τόσο ανακαλύπτουμε την «θολούρα» των συναλλαγών και των αντιπαροχών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο μας και δείχνουν το ήθος και την ποιότητα αυτής της Δημοτικής Αρχής που εξελίσσεται σε τοπικό εργολάβο!