Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Το ΚΚΕ πάντα αποκάλυπτε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε. και πάντα προειδοποιούσε τον εργαζόμενο λαό για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πολιτική της. Τώρα Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση προωθούν την εκτόπιση από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, ανθρώπων της παραγωγής και του μεροκάματου, για να περάσει ολοκληρωτικά το εμπόριο των λαϊκών αγορών στους μεγαλέμπορους και τις εμπορικές αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ. 
 
Γι’ αυτό απαιτούν σκληρότερους όρους και προϋποθέσεις για την αδειοδότηση, βαριές ποινές αποκλεισμού και χαρατσια αν δεν τηρούνται, συνεχή αλλαγή θέσης των πάγκων κ.ο.κ, μέχρι να συρρικνωθούν για να κυριαρχήσει ο μεγαλέμπορος.
Ο ρόλος του άμεσου “εκτελεστή” ανατέθηκε στην Τοπική Διοίκηση, καθώς, στο πνεύμα του "Καλλικράτη", έχει μεταφερθεί στους δήμους η αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Έτσι δημιουργείται άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών - μικροεπαγγελματιών, με το δόκανο του κάθε δήμου, που ίσως χρησιμοποιηθεί για ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη.
Γίνεται φανερό για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη των μονοπωλίων και τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν μπορούν συμβιβαστούν. Ο αντίπαλος είναι κοινός με τον αντίπαλο των εργαζομένων γι' αυτό πρέπει να αγωνιστούν ενωμένοι ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια.
Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, που αντιδρούν, αγωνιστικά, στο νομοσχέδιο που τους καταστρέφει.
Τους καλούμε να συντονιστούν με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους.
Τους καλούμε να καταδικάσουν, με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της Κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που περνάει και μέσα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Τους καλούμε στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις Περιφερειακές και Δημοτικές να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μετατρέποντας την ψήφο τους σε βόλι εναντίον όλων των διαχειριστών και υποστηρικτών της πολιτικής που τους έχει για ξεκλήρισμα.
Κοζάνη, 28/04/2014