Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Θέση της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΤ.Α.Μ.Α. για το β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών.



Ύστερα από έναν δύσκολο πλην όμως καθαρό και έντιμο αγώνα, αφού παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, καταφέραμε να αναδειχτούμε σε τρίτη δύναμη στο Δήμο μας, παρά τη μικρή διάρκεια ζωής της κίνησης μας, τα πενιχρά μέσα που διαθέταμε και τον ανηλεή πόλεμο που δεχτήκαμε.
 
Το εγχείρημα μας, το εγχείρημα της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΤ.Α.Μ.Α. συνεχίζεται τώρα εδραιωμένο πλέον και σε ενισχυμένες βάσεις, μετά και το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών, αφού εξασφαλίσαμε ένα ακόμα βήμα για την προώθηση των θέσεων μας αυτό της εκπροσώπηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πλειοψηφίσαμε, επίσης,  στην Τοπική Κοινότητα Ελάτης και πετύχαμε την εκπροσώπηση μας σε ορισμένα άλλα Τοπικά Συμβούλια.
Ο σταθερός αντιμνημονιακός μας προσανατολισμός μας που συνάδει με την υπεράσπιση των συμφερόντων των ασθενέστερων, την κοινωνική αλληλεγγύη, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων αγαθών, o στόχος μας για δημοκρατική αναβάθμιση των αυτοδιοικητικών θεσμών μέσα από την ενίσχυση συμμετοχικών διαδικασιών, της συλλογικότητας, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και το δημόσιο έλεγχο της δημοτικής αρχής, καθώς και το πρόγραμμα μας και οι προτάσεις μας για την τοπική κοινωνία και την αξιοπρεπή διαβίωση μας,  αποτελούν τους άξονες που καθορίζουν τη στάση μας από δω και στο εξής.
Σε ότι αφορά στη στάση μας στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, θεωρούμε ότι, οι δύο εναπομείναντες εκλογικοί συνδυασμοί απέχουν πολύ από τα δικά μας προτάγματα. Συνεπείς στις αρχές μας δεν μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις με τις άλλες δυνάμεις για το β΄γύρο. Πιστεύουμε, επίσης, ότι η ελεύθερη πολιτική συνείδηση των ψηφοφόρων  δεν μπορεί να χειραγωγείται από κανέναν. Βασιζόμαστε στο κριτήριο των ψηφοφόρων μας οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν κατά την κρίση και τη συνείδηση τους, έχοντας κατά νου πάντα τις αξίες, τις αρχές και τα προγράμματα μας.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, πιο κοντά ακόμα στις ανάγκες της κοινωνίας μας και από τη νέα μας θέση θα δώσουμε τις μάχες που απαιτούνται  με πίστη και αισιοδοξία  για
·         τη συνένωση των δυνάμεων του Δήμου μας που αντιστέκονται στις πολιτικές των μνημονίων και της εξαθλίωσης του λαού μας
·         την ανατροπή του δημαρχοκεντρικού μας μοντέλου, ενδοδημοτική αποκέντρωση, οργανωμένες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις
·         προώθηση ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει στη βάση του τις ανάγκες του λαού και του τόπου.
·         Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των φυσικών πόρων και ορθολογική αξιοποίηση τους