Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: «Εμείς δεν υποσχόμαστε, αλλά ήδη υλοποιούμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό στον πρωτογενή τομέα» Συναντήσεις σε Λιβαδερό και Προσήλιο



Τις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που αφορούν άμεσα τον πρωτογενή τομέα ανέπτυξε στη συνάντησή του με κατοίκους του Λιβαδερού ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της "Ενωτικής Κίνησης" Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
 

 «Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα αυτά τα τρεισήμισι χρόνια στον πρωτογενή τομέα, ήμασταν κοντά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και είμαστε πάλι εδώ όχι για να υποσχεθούμε, αλλά για να δώσουμε συνέχεια στον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό που υλοποιούμε» τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στην πρώτη σε όλη τη χώρα Κτηνοτροφική Ζώνη (στον ορεινό όγκο Λιβαδερό – Ελάτη – Μεταξά – Καστανιά) η ίδρυση της οποίας έχει αποφασιστεί και έχει ανακοινωθεί επίσημα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Ο επικεφαλής της ΄΄Ενωτικής Κίνησης΄΄ παρουσίασε τις παρεμβάσεις που προβλέπει η ίδρυση της Κτηνοτροφικής Ζώνης, αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν την προηγούμενη περίοδο στο Λιβαδερό ενώ επεσήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας για την κατασκευή φράγματος και αρδευτικού δικτύου στο Λιβαδερό. Επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του δήμου από πλευράς μελετών και την κατάθεση σχετικής πρότασης για την ένταξη του Γυμνασίου στο πρόγραμμα πρότυπης ενεργειακής αναβάθμισης. 

 Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Κωνσταντόπουλος και υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι συναντήθηκαν με κατοίκους του Προσηλίου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στον οικισμό και αφορούσαν την καθημερινότητα των κατοίκων (ιατρείο, πρώην Δημοτικό Σχολείο) καθώς και στα δύο ορυχεία υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η λειτουργία τους για την περιοχή αλλά και τον έλεγχο και τις παρεμβάσεις που γίνονται προς τις εταιρίες για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και μέτρων.