Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

δ.τ. του Π.Α.ΜΕ.



Την Τετάρτη 11/6/2014 συνεδρίασε το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση αφορούσαν 1. Ενημέρωση για τις δράσεις του Ε.Κ, 2. Την εκκαθάριση του ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ 3. Τακτική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Ε.Κ.
Η Ταξική Ενότητα (η παράταξη που στηρίζεται απο το Π.Α.ΜΕ.) πρότεινε επιπλέον για θέματα της συνεδρίασης  1. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 19 Ιούνη για το Ασφαλιστικό, 2. Τις εξελίξεις με την παραπέρα απελευθέρωση της ηλεκτρικής Ενέργειας με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» από τα θερινά τμήματα της Βουλής
.
Για το θέμα του ασφαλιστικού  ζητήθηκε η έμπρακτη στήριξη του Ε.Κ στην κινητοποίηση ( Ανακοίνωση, οικονομική στήριξη για την μετάβαση στην Αθήνα) με σκοπό τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Η απάντηση του προεδρείου του Δ.Σ ήταν μια γενικόλογη απάντηση «εμείς πάντα στηρίζουμε τους συνταξιούχους» χωρίς να αναλάβουν καμία δέσμευση για το τι κινήσεις θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.   
Για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» η Ταξική Ενότητα πρότεινε την κήρυξη απεργίας από το Ε.Κ για την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Υπέρ της πρότασης της Ταξικής Ενότητας ψήφισαν 5 μέλη του Δ.Σ. Καταψήφισαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ , ΠΑΣΚΕ με το σκεπτικό ότι «είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει αρκετά και είναι νωρίς να πάρουμε αποφάσεις, όταν έρθει η ώρα θα ξαναμαζευτούμε να το συζητήσουμε».
 Οι συμβιβασμένες δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ του Ε.Κ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να συμβάλουν στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης της περιοχής ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται νέα σκληρή επίθεση στα δικαιώματα της (ασφαλιστικό, απελευθέρωση απολύσεων, πώληση «μικρής ΔΕΗ» κ.α) οι ΔΑΚΕ , ΠΑΣΚΕ ακολουθούν τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Αφού συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε αυτή η πολιτική να περάσει στους εργαζόμενους με τις λιγότερες αντιδράσεις καλλιεργώντας τη λογική του μικρότερου κακού, σήμερα αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την οργάνωση των αγώνων.
Το Π.Α.ΜΕ καλεί τα σωματεία, την εργατική τάξη να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την ενημέρωση των εργαζόμενων για τις εξελίξεις και το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστών, θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα .