Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΥΜΑ



Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και σε συνέχεια των δράσεων που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. παρέδωσαν σε 10 σχολεία της περιοχής ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Παράλληλα δόθηκε στους μαθητές ενημερωτικό υλικό και έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τις σωστές πρακτικές διαχείρισης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.
 

Η ΔΙΑΔΥΜΑ είναι σε επαφή με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε που είναι πιστοποιημένος από ΥΠΕΚΑ φορέας διαχείρισης των αποβλήτων αυτών, προκειμένου σταδιακά να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρ. μικροσυσκευών σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι στους δέκα (10) Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ που λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπάρχει ειδικό container που συγκεντρώνονται απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (μεγάλες λευκές συσκευές, Η/Υ, τηλεοράσεις κλπ) και στη συνέχεια οδηγούνται σε ειδικές μονάδες ανακύκλωσής τους. Το 2013 οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση περίπου 530 τόνοι αποβλήτων ηλεκτρ. εξοπλισμού και 11 τόνοι αποβλήτων λαμπτήρων που συγκεντρώνονται χωριστά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη ΔΙΑΔΥΜΑ (τηλ. 2461045531/3).