Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Μόνο ντροπή για το Vetonews.gr

Ομολογούμε ότι μας εξέπληξε ο «σχολιασμός» της ανακοίνωσής μας για την διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο και τη συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων μας.
Με χαρακτηρισμούς και φρασεολογία δοτών φυλλάδων της δικτατορίας, ο «προοδευτικός» κατά τα άλλα αρθρογράφος της ιστοσελίδας –ανωνύμως βέβαια, βγάζει τη χολή του εναντίον εργαζομένων και εκλεγμένων συνδικαλιστών (φανταζόμαστε θα συμφωνούσε με διορισμένους εκπροσώπους).
Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος, ποιος επαγγελματίας δημοσιογράφος θα χαρακτήριζε εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων: «συνδικαλιστικούς σκελετούς» και «παρασιτικούς κηφήνες»;. Προχωρά βέβαια περισσότερο και καταθέτει την προσωπική του άποψη για το είδος των συνδικαλιστών: «…που εργάστηκαν ελάχιστα στη ζωή τους και που οι ίδιοι λόγω κομματικής καταγωγής και ένταξης, δεν ελέγχθηκαν ποτέ…» και «… οι συνδικαλιστικοί σκελετοί σε ρόλο παρασιτικού κηφήνα αρνούνται κάθε είδους αξιολόγησης της εργασίας τους.» .
Το μένος του σίγουρα δεν θα εξαντλείται μόνο στους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και στους ίδιους τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τολμά να επεκταθεί τόσο – ίσως κάποια άλλη φορά, που θα χάσει τελείως τον έλεγχο.

Επειδή δεν διεκδικούμε το αλάθητο λοιπόν, προτείνουμε στον «προοδευτικό» συντάκτη του vetonews, εφόσον γνωρίζει (όπως διαφαίνεται) ποιοι είναι οι παραπάνω «στολισμένοι» συνδικαλιστές να τους ονοματίσει, να ξεμπροστιάσει στους αναγνώστες του αυτούς που δεν έχουν εργασθεί ποτέ τους και ζουν παρασιτικά, λόγω της κομματικής τους προέλευσης, από το ελληνικό δημόσιο. Η λάσπη στον ανεμιστήρα κε ανώνυμε σχολιαστή είναι εύκολη, αλλά βρωμίζει αυτόν που την πετά και η γενίκευση είναι η μητέρα του φασισμού.
Αν έκαναν τον κόπο, στο μέχρι πρότινος αξιόλογο site, να διαβάσουν την ανακοίνωσή μας και τους λόγους τους οποίους αναφέρουμε και για τους οποίους αντιστεκόμαστε στη σχεδιαζόμενη αξιολόγηση, πιστεύουμε ότι δεν θα «ανέβαζαν» ένα τέτοιο σχόλιο. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αρνούνται την αξιολόγηση – αντίθετα τη ζητούν εδώ και δεκαετίες. Ο απολυταρχικός τρόπος επιβολής της όμως, καθώς και η λανθασμένη και διαβλητή διαδικασία είναι αυτή που δεν μας άφησε άλλα περιθώρια αντίδρασης. Πως αλήθεια μπορούν να ορίζονται οι περιβόητοι αξιολογητές όταν οι ίδιοι δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ;
Είναι η απεργοσπαστική εγκύκλιος που μας δυνάμωσε και μας εξόργισε και άλλοι λόγοι που αναφέρονται στη γραπτή μας ανακοίνωση.
Περιμένουμε από το Vetonews.gr να επανορθώσει και να αποσύρει το προσβλητικό σχόλιο, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για το ίδιο το ειδησεογραφικό μέσο, γιατί τέτοιες πρακτικές κύριοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: